Renoveren

Een goed opgedekte rieten dak kan decennia lang mee. Echter heeft een rieten kap helaas niet het eeuwige leven. Door de jaren heen slijt een rieten dak onder invloed van weerselementen en ook de locatie van het pand speelt een rol. Een rieten dak in een bosrijke omgeving krijgt sneller te maken met slijtage dan een dak die zich in een vrijere omgeving bevindt. Hoe dan ook, ieder dak zal op enig moment dusdanig verslijten dat alleen onderhoud niet langer volstaat en renovatie noodzakelijk wordt.

Vernieuwen of renoveren?

U zult versteld staan wat wij nog kunnen met een op het oog versleten rieten kap. Vernieuwen is voor ons vaak pas de allerlaatste optie. Met de traditionele renovatie technieken die wij toepassen op versleten rieten daken zijn wij in staat om de levensduur van uw versleten kap drastisch te verlengen. Na een gedegen renovatie ziet uw kap er vrijwel weer als nieuw uit. Mede door het gebruik van minder middelen in zowel materiaal als arbeid, is een renovatie ook nog eens een stuk voordeliger dan een compleet nieuwe kap!

Dakstoelen op een renovatieproject | Rietdekkersbedrijf Scholman

Renoveren; de weg naar een tweede leven van uw rieten kap!

Is het nodig?

Heeft u een veroudert dak waarvan u twijfelt over de huidige staat ervan? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u snel voorzien van een gedegen advies over wat de staat is van uw rieten dak en de mogelijkheden tot renovatie verkennen!

Neem contact op